Perşembe, Mart 28, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin fiyatı 48 bin doların üzerine tutunuyor

BTC/USD paritesi, perşembe günü 48 bin dolar civarında seyrediyor.

Analistler, Çin’in en büyük ikinci gayrimenkul müteahhidinin yaşadığı borç krizinin, kripto para için oldukça ihtiyaç duyulan güveni sağlayabileceğini umuyor.

Kredi notu birkaç kez düşürülen Evergrande Real Estate Group (3333.HK), perşembe günü tahvil alım satımını askıya aldı.

Söz konusu 300 milyar dolarlık borç ile mevcut durum, 2008 küresel finansal krizine benzetildi.

Bitcoin stok akış fiyat modelinin yaratıcısı PlanB, Twitter gönderisinde “Çin, kendi Lehman krizini yaşıyor. Basılan paralar dağ olacak, DAĞ OLACAK diyorum” diye belirtti.


PlanB, hükümetin Evergrande’yi kurtarmak veya iflasının geniş çaplı sonuçlarını düzeltmek için duruma müdahale etme olasılığından bahsediyor. Çeşitli kaynaklar, böyle bir iflasın hem Pekin’in yetki alanındaki hem de dışındaki birçok sektörü vurabileceği konusunda uyardı.

Merkez bankaların para basma faaliyetlerini hızlandırması, Bitcoin’in Mart 2020’den itibaren bir yılda 3 bin dolardan 64.500 dolara fırlamasında etken ana faktörlerden biriydi.

Temmuz başında 5,26 HKD’den işlem gören Evergrande hisseleri, Hong Kong borsasında perşembe gününü 2.63 HKD’de kapattı. Hisse senedi, 2017 yılında pik yaptığı sırada 30 HKD’den işlem görüyordu.

Bitcoin ise 48 bin doların ve günlük grafikte kilit hareketli ortalamaların üzerine tutunmayı sürdürüyor.

Kripto para, bu hafta ağustos ayından beri ikinci kez altın kesişim yaşadı ve yılın dördüncü çeyreğinde yeni bir rekorun görüleceğine dair umutları artırdı.

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com