Perşembe, Nisan 25, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Litecoin’in ABD perakende devi Walmart ile ortaklık yapacağına dair yalan haber kripto piyasasını altüst etti

Litecoin’in dün Twitter’daki onaylı hesabından perakende devi Walmart ile ortaklığa ilişkin bir tweet’in paylaşılmasının ardından kripto para piyasaları oldukça hareketlendi. İddiaların reddedilmesinin ardındansa kripto piyasalarında deprem etkisi görüldü.

LITECOİN HESABI DA HABERLERİ DUYURULDU

Dün akşam saatlerinde Abd‘li perakende devi Walmart’ın kripto para birimi Bitcoin’le ödeme kabul edebileceğine dair haberler ortaya atılmış, Litecoin hesabı da bu haberler i duyurmuştu.

REUTERS, BBC VE CNBC DE PAYLAŞTI

Yalan haber Reuters, Bloomberg ve CNBC gibi basın kuruluşları tarafından da paylaşıldı. Ortaya çıkan yalan haberin ardından Litecoin yüzde 33 oranında değer kazandı. Haber in yayılmasından bir saat sonra Wallmart iddiaları reddederken Litecoin’in gün içindeki kazancının çoğu silindi. Ayrıca yalan haber diğer kripto paraları da etkiledi.Litecoin de daha sonra duyurunun yanlış olduğunu doğruladı.

175 DOLARDAN 237 DOLAR SEVİYELERİNE FIRLADI

Haber in ardından Litecoin’in 175 dolar seviyelerinden 237 dolara kadar çıkan Litecoin, yalanlamanın ardından yeniden 176 dolara seviyelerine çekildi.

Ethereum ise yüzde 6’nın üzerinde değer kaybetti.

GÜVENSİZLİK ENDİŞELERİ ARTIYOR

Temmuz ayının sonlarında da ABD merkezli e-ticaret ve bilişim devi Amazon’un kripto para birimi Bitcoin’i bu yılın sonundan itibaren ödeme aracı olarak kabul edeceği yönünde haberler çıkmış, haberler in ardından Bitcoin değer kazanmıştı. Amazon’un çıkan haberler i yalanlamasının ardından kripto para tekrar değer kaybetmişti.

İlgini Çekebilir  Kripto para hesap kartı geliyor

Bu tarz manipülasyonlar kripto para dünyasındaki güvensizliğe dair endişeleri artırırken düzenlemeye isteyen eleştirmenlerin ise elinin güçlenmesine yol açıyor.

SON DEPREMLER: Türkiye ve dünyadan son dakika depremler listesi. Canlı kripto para verileri ve tüm kripto para haberleri için tıkla. Haberler.com – Ekonomi Haberleri Erdem Aksoy Erdem Aksoy Gündem Editörü Haberler.com – Ekonomi Haberleri Güne yatay bir seyirle başlayan dolar 8,43 seviyesinden satılıyor

Güne yatay bir seyirle başlayan dolar 8,43 seviyesinden satılıyor

Altın fiyatlarında kritik gün! Yatırımcıların gözü kulağı ABD'nin bugün açıklayacağı tüketici enflasyon verilerinde

Altın fiyatlarında kritik gün! Yatırımcıların gözü kulağı ABD’nin bugün açıklayacağı tüketici enflasyon verilerinde

begendim.pngalkisladim.pngbegenmedim.pngguldum.pnguzuldum.pngsinirlendim.pngsasirdim.png.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com