Cumartesi, Nisan 20, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bireysel kripto yatırımcıları neden zarar ediyor?

Salı günü Bitcoin ve diğer kripto paralarda görülen çöküş, aşırı güvenin beraberinde getireceği tehlikelerin hatırlatıcısı oldu. Sosyal medya Bitcoin’de yükseliş tahminleriyle doluydu ve kripto paranın 100 bin dolara, hatta 1 milyon dolara ulaşacağı söyleniyordu. Bu tahminlerin üzerine bireysel yatırımcılar devasa miktarlarda kaldıraç kullanarak alım yaptı. Çöküş gerçekleştiğinde bazı yatırımcılar büyük zarar ederken, yüksek kaldıraçlı portföyleri darbe aldı.

Market Watch’un haberine göre aşırı güven konusunda birçok çalışma yapılmış olsa da, bunun bireysel yatırımcılar üzerindeki yıkıcı etkisine ve yatırımcıların aşırı güvenden neden vazgeçmediğine yönelik araştırmalar bulunmuyor. Bir açıdan yatırımcıların aşırı güvenli olma eğilimi şaşırtıcı çünkü yatırım aktiviteleri oldukça öğretici de olabiliyor. Aşırı güven ise önyargılarla açıklanıyor. Örneğin bir yatırımcı yüksek getirili bir işlem yapmakla övünse de, zarar edilen yatırımlarda şansının yaver gitmediğini düşünebiliyor.

Ancak yatırımcılar, yatırım kararlarından önce geçmişteki performansları tarafsız bir şekilde değerlendirdiği takdirde bu riskler ortadan kalkabiliyor. borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre aşırı güven borsa işlem platformlarının katkısıyla da azaltılabilir. Bu noktada platformlar yatırımcılara yatırım geçmişlerine erişim sağladığında ve ilgili kıyaslamaları ve değerlendirmeleri önerdiğinde, riskler daha da azalabilir. Geçmişte birçok borsa işlem platformu bu stratejiyi izlemekten kaçındı. Bunun nedeni ise işlem ücretlerinden gelir sağlıyor olmalarıydı.

Ancak Robinhood ya da TD Ameritrade gibi ücretsiz yatırım platformlarının ortaya çıkmasıyla birlikte bu tür veri erişimleri yaygınlaşabilir. Kripto para yatırımcılarının Bitcoin ve diğer kriptolarda daha önce yaşanan devasa çöküşleri değil de yükseliş dönemlerini hatırlayarak, aşırı güvenle son dönemde yükselttikleri kripto paralar şimdi yatırımcıların zararına neden oluyor. Bu nedenle yatırımcıların, yatırım yaptıkları alanın geçmişteki performansını doğru değerlendirmesi önem taşıyor.

İlgini Çekebilir  Ethereum Classic (ETC) Yorum 2024 Ethereum Classic coin nedir? Ethereum Classic (ETC) Coin Analiz ve Grafik

 

 

 

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com