Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Altcoin

Yam Finance Hatanın Ardından Dibi Gördü!

Yam Finance, protokolünde bir hatanın tespit edilmesinin ardından sıfırı gördü: Diğer DeFi token’ları da onu izledi

Deneysel bir merkeziyetsiz finans (DeFi) protokolü olan Yam Finance’in piyasa değeri, 13 Ağustos’ta birkaç dakikada sıfırı gördü. Onunla birlikte Compound, Yearn Finance, ve Balancer dahil dev DeFi token’ları da değer kaybetti.

YAM/USD price performance

YAM/USD fiyat performansı. Kaynak: Coinmarketcap

Küresel piyasanın en büyük ikinci DeFi protokolü Compound’ın piyasa değeri de yaklaşık 100 milyon dolar azaldı. Son haftalarda güçlü bir ivme yakalayan Yearn DeFie Balancer da sırasıyla yüzde 7 ve yüzde 13 değer kaybetti.

The price chart of Compound

Compound fiyat tablosu. Kaynak: TradingView.com

Yam protokolü, DeFi alanında Yearn Finance’in ardından ikinci tamamen merkeziyetsiz DeFi projesi olarak ivme kazandı. Merkeziyetsiz bir yönetim modeli uygulayan proje, Yam sahiplerinin protokolü yönetmesine olanak sağladı.

Fakat Yam kurucu ortağı Brock Elmore, 13 Ağustos’ta protokolde hata tespit edildiğini duyurdu. Yam’in arz güncelleme özelliği, protokolün yönetim sistemini devre dışı bıraktı.

Yam neden başarısız oldu?

Yam, merkeziyetsiz yapısı nedeniyle ilk başlatıldığında kullanıcıların Yam kazanmak için çeşitli kripto paraları stake etmesine izin verdi. Staking modeli, Yam protokolünün Yam token’ları şeffaf bir şekilde dağıtmasına olanak sağladı.

24 saat içerisinde neredeyse 500 milyon dolar değerinde sermaye Yam protokolüne aktarıldı.

Yam, ilk olarak Compound, LEND, LINK, Wrapped ETH (WETH), YFI, Synthetix (SNX), Maker (MKR) ve Uniswap V2 LP için staking havuzları oluşturdu. Fakat Yam staking havuzlarında kullanılan token’ların çoğu, hatadan sonra çöküş yaşadı.

İlgini Çekebilir  Chain Link Artık Twitter Tanıtıcınızı bir Ethereum adresine BAĞLAYABİLİR

Yam, protokoldeki hatayı doğruladıktan sonra DeFi token’larının çoğu düzeldi. Bu da FTX üzerindeki DeFi endeksi sürekli swap sözleşmelerinin ve dolayısıyla DeFi piyasasının sert bir düşüş yaşamasına neden oldu.

Yam’e stake edilen varlıkların kaybedilmesiyle birlikte Yam’in kendisi de sıfırı gördü.

Çöküşten birkaç saat sonra Yam geliştiricileri, Yam 2.0 için çalışmaların başladığını açıkladı.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com