Cuma, Mart 29, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Altcoin

Bu DeFi Token Borsada Listelendiği Gibi Yüzde 56 Değerlendi

Merkeziyetsiz tokenler kripto para borsalarında işlem görmeye başladığı gibi değerleri uçuyor!

Haberler

Merkeziyetsiz (DeFi) tokenler son dönemin en çok ilgi gören sanal varlıkları. Yatırımcıların göz bebeği haline dönüşen DeFi tokenlere önde gelen kripto para borsalarından da destek gelince fiyatları tavan yaptı.

Popüler kripto para borsalarından Binance tarafından 10 Ağustos’ta listelendiği açıklanan yearn.finance (YFI), hızlı biçimde değer kazandı.

yearn.finance (YFI) fiyat grafiği. Kaynak: CoinGecko

CoinGecko istatistiklerine göre, 10 Ağustos tarihinde 4.114 dolardan işlem gören YFI, Binance borsasında listelendiğinin duyurulmasının ardından yüzde 56’dan fazla değer kazanarak 6.446 dolara yükseldi.

Listeleme duyurusu yapıldıktan sonra 6.941 dolara kadar yükselen YFI, haber yayına hazırlanırken Coinmarketcap verilerine göre 6.216 dolardan işlem görüyordu.


Borsada listelenen DeFi token şahlanıyor

Cointelegraph tarafından haberi yapıldığı üzere Huobi borsası, Balancer (BAL) ve NEST Protocol (NEST) coin’leri listelendikten sonra Band Protocol (BAND) tokene de destek verdiğini açıklayınca fiyatlarda artış görülmüştü.

Kullanıcıların sanal varlıklarını çeşitli likidite havuzları arasında taşımasına yardımcı olan, DeFi protokolü yEarn’in yönetişim tokeni YFI de yükseliş yaşayan son isim oldu.

Aslında değer varlığı olmayan, token sahiplerinin ağın çalışma şekli konusunda oy kullanmasını sağlayan YFI, büyük bir borsa tarafından listelenince ister istemez ilgi gördü ve yoğun ilginin ardından fiyat artışı kaçınılmazdı.

Haberi yapıldığı üzere, DTC Capital Başkanı Spencer Noon, yearn.finance (YFI) tokeninin Ethereum’da en iyi dağıtılan isimlerden biri olduğunu söylemişti.

İlgini Çekebilir  FLM Coin nedir? Flamingo (FLM) Coin yorum ve grafik 2024

“[…] Henüz iki haftalık ama YFI şimdiye kadarki en merkezi olmayan DeFi projesi.”

DeFi nedir? Merkeziyetsiz finans ne demek?

Merkezi olmayan (Decentralized) ve finans (Finance) kelimelerinin kısaltmasından meydana gelen DeFi, herhangi bir merkeze ya da otoriteye ihtiyaç duymayan finansal yapıya denir. Temelde blockchain ağları üzerine inşa edilmiş olan DeFi, yeni nesil dijital para altyapılarının oluşturulması için en önemli gelişmeler arasında sıralanır.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com