Perşembe, Nisan 18, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Binance tan Çalınan 4.836 Bitcoin Aklanıyor.

Mayıs 2019’da Binance borsasından çalınan en az 4.836 Bitcoin (BTC) kripto karıştırma servisi Chipmixer ile aklandı.

Saldırganlar çalınan fonları bir ay içinde aklamalarına başladı.
Lüksemburg merkezli kripto sermaye akış şirketi Clain tarafından yayınlanan bir araştırmaya göre, Binans’ın 7.000 BTC (basında 80 milyon doların üzerinde) kaybıyla sonuçlanan güvenlik ihlalinin ardından, hackerlar çalınan fonları aklamaya başladı.

Araştırmada Clain’in de belirttiği gibi, saldırganların sonraki adımlarını izlemek oldukça kolaydı çünkü “büyük miktarda kripto parayı nispeten kısa bir süre içinde izlenmeden aklamak neredeyse imkansız” gibi. Araştırmayla bir sinir ağı kullanarak çalınan fonların mülkiyetinde yapılan değişiklikleri anlamaları zor olmadı.

Bilgisayar korsanları, kripto karıştırıcısı Chipmixer de büyük hacimlere neden oldu.
Chain’in keşfettiği gibi, Binance’ten çalınan fonlar, tarihsel olarak yüksek miktarda fon girişi olduğu bildirilen Chipmixer’e yönlendirildi. Clain, anormal derecede yüksek hacmin, bugünlerde Chipmixer’den gelecek herhangi bir çıkışın muhtemelen aynı mal sahibiyle ilişkili olduğunu varsayılmasının normal olacağını sözlerine ekledi.

ChipMixer Sermaye Akışı
Araştırma: Clain

Araştırma ekibi, birleştirilmiş fon kümelerinde bulunan toplam fon miktarının 5.300 BTC’den daha fazla olduğunu tahmin etmiş. Bu miktarın yanında, 183 BTC, aklama girişiminden sonra hacker fonu olarak tanımlanırken, bir başka 814 BTC’nin de bu fonlar hareket etmeye başladığında onay bekleyen, hacker fonları olarak onaylanması muhtemel.

Clain, saldırganların, Chipmixer kullanarak yasadışı kaynaklarla doğrudan ilişkiyi aktif olarak kesmeye çalıştığı sonucuna varırken, bilgisayar korsanlarının borsalara para transfer ettiklerini gösteren herhangi bir kanıt yok.

İlgini Çekebilir  Geliştiriciler de kriptoya akın ediyor Bitcoin Yorum 2024 Coin Grafik

Daha önce de belirtildiği gibi, bir kripto karıştırma servisi veya bir kripto çalkalayıcı, kripto fonlarını başkalarıyla karıştırıp, fonların orijinal kaynağının izlenmesini zorlaştıran, özel olmayan kripto paraların işlemlerini özel olanlara dönüştürdüğünü iddia eden bir anonimlik aracıdır. Mayıs ayının ortalarında Europol, en büyük üç kripto karıştırıcıdan biri olan Bestmixer.io’yu Hollanda ve Lüksemburg yetkilileriyle yapılan ortak bir soruşturmada,
Kara para aklama için kullanıldığını iddia ederek kapattı .

Binance’in 7 Mayıs’ta saldırıya uğramasının ardından, çalınan paraların yedi adrese taşındığı bildirilmişti.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com