Pazar, Nisan 21, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Hindistan Sokaklarında Bitcoin Yanlıları Gösteriler Düzenliyor

Bir dizi blok zinciri destekleyici mitinginin dördüncü ve en büyüğü, 30 Mart’ta Bangalore da gerçekleştirilecek ve Hindistan’ın blok zincirinin büyümesinin anahtarı olan çok sayıda geliştiricinin planlı katılımı nedeniyle büyük bir halk etkisi yaratması bekleniyor.

Delhi, Mumbai ve Hyderabad’da önceki mitingler binlerce kripto ve blok zinciri tutkunu ve profesyonel paydaşları sokaklara dökülmüştü.

Hindistan Merkez Bankası (RBI), geçen yıl bankalara ve finansal kurumlara kripto para birimi işlemleriyle uğraşmamalarını ve bu yasağın 5 Temmuz’da yürürlüğe girmesini kararlaştırmıştı. Geçtiğimiz ay, temyiz mahkemesi Hindistan hükümetine dört haftalık bir zaman vermişti. Bu zaman zarfı içerisinde ülkenin hükümet kurumlarının kripto paralar ile ilgili yaklaşımını netleştirmesi gerektiği ifade edilmişti.

Şimdi Yargıtay, konuyla ilgili son bir duruşma için zaman belirledi. Bu toplantıyı izleyen haftalarda bir karar vermeleri bekleniyor.

Ancak Hint caddeleri bitcoin sorunu hakkında duygularını ifade etmeyi beklemiyor.

Blockchain geliştiricileri için bir kuluçka makinesi olan Blockchain India’nın kurucu ortağı Akshay Aggarwal, her üç şehirde de protesto kalabalıklarının farklı bir lezzet sunduğunu belirtti. Delhi otoriteye meydan okumaya aldırış etmeyen bir kalabalığa rastlarken, Mumbai’deki insanlar zamanlarının değerli olduğunu ve blok zinciri için zaman harcayamayacaklarını göstermekle ilgili değildi. Aggarwal, “Daha çok parayla ilgiliydi” dedi.

Ancak Haydarabad, tarafsız bir tartışmaya açık olan ve kripto para birimlerinin hem artılarını hem de eksilerini göz önünde bulundurmaya hazır bir kalabalığa tanık oldu. Kripto alanın deneyi ve sektörü ilerletmeye çalışması gerektiğine inanıyorlardı.

RBI ve hükümet kararsızlığı üzüntüyle karşılandı

RBI’nin finansal kuruluşlara kripto borsaları ve kullanıcıları ile uğraşmaları yasaklanması, Hindistan kıtasındaki kripto para birimlerinin kabulünü büyük ölçüde etkiledi. Ek olarak, Hindistan hükümetinin kripto düzenlemesi konusundaki kararsızlığı konusundaki istikrarsızlığı, kripto ödemelerini kabul eden tüccarları dijital paranın meşruiyetine kuşkuyla çevirdi. Bu da, kripto para birimleri karşılığında ürün ve hizmetler sunmalarına devam etmelerini engelledi.

İlgini Çekebilir  BTC Bitcoin Yatırımcıları dikkat! Bitcoin için çarpıcı tahmin Bitcoin Yorum 2024 Coin Grafik

Bu, Hintli işletmelere daha önce kripto devrimini benimsemiş olanlar arasında bile çok üzüntü yarattı.

Arunn Gupta, Gorakhpur’daki Utup Pradesh’teki Startup Cafe’nin kurucu ortağı – Hindistan’da kripto-para birimi ödemelerini kabul eden ilk ortak çalışma alanı. Son yıl, orada çalışan ve bir karara varmış yeni iş adamlarının alışkanlıklarını izledi.

Gupta, Kripto ödemeleri için kripto ödemeleri ekleyen “Startup Cafe’ye katılan iş arkadaşlarının çoğu Bitcoin’e zaten yatırım yaptı, bu yüzden toplam değer yakın gelecekte artabileceğinden ödemeleri kabul etmenin daha iyi bir yöntem olacağını düşündüm” dedi.

Ancak Gupta, artık Hindistan Rezerv Bankası (RBI) tarafından getirilen yasaklama nedeniyle kripto para birimi ödemelerini kabul etmemektedir. Diğer tüccarlar gibi, ne olacağını görmek için izlemede.

Bitcoin ödemelerini kabul eden ikinci Hint restoranı sahibi olan Kailash Suryawanshi, restoranında kripto ödemeleri kabul edildiğinde “bir artı yıl boyunca yalnızca üç Bitcoin ödemesi” aldığını söyledi. Restoranın Hindistan’ın Silikon Vadisi’nde yer alması nedeniyle Bangalore, son derece az sayıda Bitcoin ödemesi satıcıyı hayal kırıklığına uğratıyordu. RBI, kripto para birimi işlemiyle ilgili yasağı kaldırması durumunda ödeme yöntemine geri dönemeyebilir.

Korku, umut ve kripto para birimleri çevreleyen gerçeklik

Aggarwal, sokak gösterilerinin esas olarak gerçekleştiğini çünkü tüm kripto alanının “şu an içinde yaşadığımızdan daha farklı, daha verimli, daha gelişmiş bir dünyayı temsil ettiğini söyledi. O kadar farklı ki, hiçbirimiz olumsuzdan daha olumlu bir etki yapıp yapamayacağımızı çözemeyiz. Bunun da ötesinde, onu tam olarak anlamıyoruz, özellikle de çok yönlü etkileri ve anlamadığımız şeylerden her zaman korkuyoruz. ”

İlgini Çekebilir  Blockchain oylama sisteminin kaynak kodu GitHub'da yayınlandı

En büyük korku FOMO – eksiklik korkusu – ve Hintli girişimciler, blok zinciri ve kripto para birimi endüstrilerinin sağladığı fırsatları kaçıracağından korkuyorlar.

Hint toplumunun emin göründüğü tek şey, er ya da geç kripto kitlesel sahiplenmenin gerçekleşeceğidir. Fakat soru şu ki, Hindistan düzenleyicileri bunu destekleyecek mi? Yoksa Hindistan, insanların teknolojik olarak daha gelişmiş bir ülkede yaşamalarına yardımcı olmak için mükemmel fırsatlar kaybedecek mi?

Şimdi, mahkeme kriptokrasi parası hakkındaki nihai raporun teslimini işaretleyecek olan Yargıtay’ın duruşmasına kalmış durumda. Bu gösterilerle birlikte, kripto para birimlerinin yerlilerin yaşamlarına daha fazla nüfuz edip etmeyeceğine ya da ondan çekilip çekilmeyeceğine karar vermesi bekleniyor.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com