Perşembe, Nisan 25, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Bitcoin Neden Düştü? BTC Yine Mt. Gox Endişesi İle Düştü

Feshedilmiş Bitcoin (BTC) Borsası Mt. Gox a atanan kayyum Nobuaki Kobayashi, alacaklıların rehabilitasyon taleplerinin işleme koyulduğunu ve birkaç gün içinde sonuçların duyurulacağını açıkladı. Duyuru, 19 Mart’ta İngilizce tercümesiyle yayınlandı.

Daha önce bildirildiği gibi, kabaca 24.000 alacaklının Mt. Gox’un 2011 yılı başlarında hacklenmesi ve ardından çökmesi sırasında yaklaşık 460 milyon dolar değerinde 850.000 BTC kayıp ortaya çıkmıştı.

Dün yayınlanan belgelerde Mt. Gox’un 629 milyon dolar değerinde kripto para bulundurduğu belirtiliyor. Belgelere göre şu anda borsanın bakiyesinde 141,700 Bitcoin ile 142,800 Bitcoin Cash var. Ayrıca Rehabilitasyon Borçlusu tarafından tutulan ek Bitcoin olup olmadığı da araştırılıyor.

Olası geri ödeme için kesin bir tarih belirtilmese de, alacaklıların başvuruları için kullandıkları mekanizmalara göre taleplerinin sonucunu nasıl alabileceklerine dair usule ilişkin ayrıntıları içeriyor.

2018 sonbaharında Kobayashi, Mart 2018 yılının başından itibaren dört ay boyunca Bitcoin (BTC) ve Bitcoin Cash’te (BCH) yaklaşık 26 milyar yen (yaklaşık 230 milyon $) tasfiye ettiğini açıklayan bir bildiri yayınlamıştı.

Mt. Gox eski CEO su Mark Karpeles finansal kayıtlara müdahale etmekten suçlu bulunduktan sonra cezası iki buçuk yıl ertelenmişti.

Karpeles, platformun zararlarını gizlemek için kişisel mali kaynaklarını borsa yatırımlarıyla karıştırmaktan suçlu bulundu. Ancak Karpeles, zimmetedilen suçlamalardan beraat etti ve dört yıl içinde başka bir suç işlenmedikçe hapse girmeyecek..

Bitcoin de Gox endişesi

Alacaklı ödemelerinin kripto para ile yapılma ihtimali, Bitcoin’in fiyatına ilişkin endişeleri de beraberinde getirdi. Ödemeler, kripto para ile yapılırsa bu piyasaya aniden on milyonlarca BTC’nin girişi anlamına gelecek. Haklı olarak bu durumdan fiyatın olumsuz etkileneceği kaygısı var.

İlgini Çekebilir  Bitcoin Likidasyonları 24 Saatte 1 Milyar Doları Aşarken BTC 23.000 Dolara Ulaştı

Mt. Gox, 2014 yılındaki iflası sırasında dünya çapındaki tüm Bitcoin işlemlerinin yaklaşık yüzde 80’ini tek başına gerçekleştiriyordu.

2014 yılının Nisan ayında resmi olarak tasfiye başvurusu yapan borsa, 750,000 BTC’nin kaybolduğunu iddia etmiş, daha sonra 200,000 BTC ‘unutulmuş’ bir cüzdanda bulunmuştu.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com