Perşembe, Mart 28, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

AltcoinBitcoin

New York Times açıkladı: Facebook Coin çıkıyor.

Facebook, 28 Şubat’ta yayınlanan bir New York Times (NYT) makalesinde, son derece gizli kripto para birimi projesiyle “Bitcoin’in başarısız olduğu yerlerde başarılı olmayı hedefliyor” dedi.

Anonimlik koşuluyla konuşan çok sayıda anonim kaynağa işaret eden Times, kripto para birimi ödemelerini mesajlaşma servislerine entegre etmeyi hedefledikleri bildirilen kontürlerini bir araya getiriyor.

Özellikle, Facebook mesajlaşma altyapısını yeniden şekillendirmeyi ve sahip olduğu üç uygulamaya (WhatsApp, Messenger ve Instagram) tek bir çatı altında entegre etmeyi planlıyor. Times’ın belirttiği gibi, bu, her ay üç hizmeti kullanan toplam 2.7 milyar kişiyi kripto kullanmakla karşı karşıya bırakarak geleceği kripto ile şekillendirmeyi sağlayacak.

Bir mesajlaşma sistemi içinde çalışacak olan şifreli bir ödeme sistemi olan Times, Kore’nin Kakao, Japonya’daki Line ve Rusca geliştirilen Telegram gibi birçok küresel mesajlaşma devi tarafından sıcak bir şekilde takip edilen bir fikir olduğunu düşünüyor.

NYT’ye göre, Facebook, PayPal eski başkanı David Marcus’un önderliğinde kripto projesini başlattı. Kısa bir süre sonra, Telegram’ın yeni belirleyici ve blok zinciri platformu Telegram Open Network’te (TON) için iki özel ilk token teklifi (ICO) turunda 1,7 milyar dolara yakın bir değere imza atması bekleniyor.

Facebook’un, kripto para birimini geliştirmek için 50’den fazla mühendis kullandığı bildirildi. Projeyi gizli tutmanın öneminin altı çizilirken, ilgili ekibin, detayları diğer çalışanlardan ayrı tutmak için özel bir anahtar kart erişimine sahip bir ofiste çalıştuıklarını söyledi.

Özellikle, ekibin çalışmasına dair bilgi verdiğini iddia eden beş kaynak, gelecek coinin büyük olasılıkla sadece bir değil, üç farklı ulusal nakit para biriminin değerine bağlı sabitlenmiş stabilcoin olduğunu iddia etti.

İlgini Çekebilir  Kripto fonlara sermaye girişleri sürüyor

NYT, isimsiz kaynaklardan alıntı yaparak, Facebook’un kripto borsalarında adsız “Facebook tokeni” almaya başladığını belirtti.

NYT’ye göre, merkezileşme sorunu – ve Facebook’un dijital madeni para işlemlerinin ademi merkeziyetçi olmasına ne kadar izin vereceği tartışmalı. Dahası, Times, Facebook’un Bitcoin (BTC) gibi karmaşık kripto para birimleri olan aynı teknolojik kısıtlamalarla ve yasal engellerle karşılaşmasının muhtemel olduğunu savunan sektör uzmanlarına işaret ediyor.

Bildirildiği gibi, Facebook’un daha önce Aralık 2018’de su yüzüne çıkmış WhatsApp kullanıcıları için bir kripto para birimini entegre etme planlarını doğrulamamış raporlar vardı.

Proje hakkında bilginin sızdırılması, Cointelegraph’ın da bildirdiği gibi, geçen yılki Facebook’un kariyer sayfasındaki blockchain yeteneği için iş ilanları ile paralellik içeriyor.

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com