Cuma, Mart 29, 2024

Bitcoin Yorum

Kripto Analiz Haber Altcoin

Bitcoin

Endonezya, Yeni Mevzuat ile Bitcoin i Ticari Emtia Olarak Tanıdı

Asya merkezli 15 Ocak’ta çıkan KrASIA haber bültenine göre Endonezya, Bitcoin’i (BTC) ticari bir emtia olarak tanıyan yeni bir yasa çıkardı.

Endonezya’nın Bappebti olarak da bilinen Emtia Vadeli İşlemler Ticaret Düzenleme Ajansı, başlangıçta, geçtiğimiz haziran ayında kripto para birimini borsada yasal olarak işlem görebilecek bir enstrüman yapmak için bir kararname imzaladı. Ajans daha sonra Endonezya hükümetinin yakında döviz bürolarını, vergileri ve diğer ilgili sorunları düzenleyen ilgili mevzuatı yayınlayacağını belirtti.

Bugün, Bappebti’nin Bitcoin ve diğer dijital para birimlerini bir ticari mal olarak tanıyan 5/2019 sayılı yönetmeliği onayladığı bildirildi. Bu nedenle mevzuat, halihazırda ülkede faaliyet gösteren kripto para birimi borsalarına yasal izin vermektedir.

Yeni politikanın Endonezya’da dolaşan herhangi bir kripto parasıyla ilgili bir dizi şartı ortaya koyduğu bildiriliyor. Özellikle, kripto para birimleri risk değerlendirmesi, kara para aklama (AML) ve terörizmin (CFT) gereksinimlerinin finanse edilmesiyle mücadeleye uymak zorunda olduğunu belirtiyor. Politika ayrıca, kripto para birimi işlemcilerinin işlem geçmişini en az beş yıl boyunca tutmaları ve ülke içinde bir sunucuya sahip olmalarını şart koşuyor.

Bappepti Başkanı Indrasari Wisnu Wardhana, yeni yasaların yürürlüğe girmesiyle birlikte, ajansın “sahte satıcılar tarafından aldatılmaması için kripto varlıklarına yatırım yapmak isteyen kişilere koruma sağlamak istediğini” belirtti.

Endonezya’daki Bitcoin brokerleri, geçtiğimiz Ekim ayında uygulamaya konan yeni sermaye gereksinimlerinin ardından yönetmelikten memnun kalmadı. Yeni kurallar, brokerların vadeli işlem sözleşmeleri başlatmak için en az 70 milyon dolara sahip olmalarını zorunlu kılıyor.

İlgini Çekebilir  El Salvador'da Bitcoin protestosu

Bu kriptoyu Kucoin Borsasından almak için Tıklayın

x

Bir yanıt yazın

] }
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com